Bevezető
2010. február 10. írta: biker_kolee

Bevezető

A törött autó szinte mindennapjaink részévé vált. Nincs olyan ember, aki ne látott már volna kisebb, vagy nagyobb mértékben törött autót. Annál szomorúbb látvány tud lenni egy olyan gépezet, melyet hosszú idő óta hagynak egy fa alatt elrohadni, arra várva, hogy a természet visszavegye, amit a mérnökök megvalósítottak némi fosszilis anyagból.

Ezek láttán elgondolkodunk: Vajon miért van ez? Hogyan, miként törték össze? Akarva-akaratlanul is elkezdenek kattogni a fogaskerekek azon, hogy összerakják az adott forgalmi szituációt.

Az elhagyott sorsú autóknál is feltehetjük a "Miért?" kérdést. Pláne akkor, mikor olyan autókat látunk, amelyek a mi, vagy apáink gyermekkorának meghatározó részei voltak, akár a valóságban, akár a gondolatokban, álmok formájában.

Ezeket a járműcsodákat, romokat és roncsokat próbálja összegyűjteni a blog. Elég tág a témakör, nagy a fa, kicsi a fejsze, de korántse gondoljunk itt azokra a négykerekűekre, amelyek egy kis ráfordítással helyrehozható tucatautók. Természetesen mivel ahol fával dolgoznak, ott forgács is van, így a közutakon is történnek szerencsés, illetve kevésbé szerencsés, hogy durvábban fogalmazzak, halálos kimenetelű balesetek. Ilyenkor persze több tényező állhat a dolgok mögött, de megpróbálunk nem ember, hanem autótemető blog lenni, megadva nekik (is) a végső tiszteletet, mint minket szolgáló munka-, sport, élmény-, vagy hobbieszközöknek.

Üdvözlettel:

biker_kolee

A bejegyzés trackback címe:

https://autotemeto.blog.hu/api/trackback/id/tr451747141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dáwid 2010.02.10. 20:00:14

Ment 2 kép, ha ez ideillő témának számít :-)

vasember 2010.02.10. 20:06:45

Akkor még egy oldal,amit nap mint nap lehet látogatni,és olvasgatni,hozzáfűzéseket írkálni...
Köszönjük szépen.

Autótemető · http://autotemeto.blog.hu 2010.02.10. 20:08:27

Egyelőre tesztfázis, még keresem a helyét és a mondanivalóját a blognak, a 'csúnyánál egyszerűbb dolgom volt, itt még ösvény sincs, amin elinduljak. De ami késik, nem múlik. :)
@Dáwid: Belefér. :)

Dáwid 2010.02.10. 20:10:55

Most nézem hogy sérültek is vannak (akarommondani, van. ) :D Van egy pár olyan is. Azthittem hogy egybe megmaradt, csak valamiért letett, elhagyott gépek irány lesz :)

biker_kolee 2010.02.10. 20:13:36

@Dáwid: Azért mondom, hogy még körvonalazódik a mondanivaló. Leginkább innen is, onnan is gondoltam szedegetni, mert mindkettő olyan téma, ami az autótemetéshez közel áll.

De persze (nekem legalábbis) nincs kétségem afelől, hogy van feltámadás. :)

Dáwid 2010.02.10. 20:14:22

@biker_kolee: Elszántság, és pénztárca kérdése :)
süti beállítások módosítása