Erős idegzetűeknek - Lloyd 600 LP
2010. november 23. írta: HoFi

Erős idegzetűeknek - Lloyd 600 LP

 Alább ismét egy különleges autómárkával ismertetlek meg benneteket, nyilván lesz akinek nem mutatok újat, nekem mégis sikerült találnom egy olyan gépjárművet, amivel még az életben nem találkoztam, de még csak hallásból sem.

Az itt látható autó nem más mint egy Lloyd 600 LP. A német autógyártás egyik kis remeke szvsz, ezt a fajtát 1957-1961-ig gyártották. Köbcentit tekintve sem beszélhetünk nagy számokról, mindössze 592 cc az egész lökettérfogat, melyhez tartozott 19 paci és adott esetben egy jó nagy szamár a volán mögött.

Motorját tekintve 2 hengeres, a már előbb posztolt Steyr-nél felmerülő 6V-os akkumulátor pl. ebben a Lloyd-ban tombolt, a sok más autótípus között. Mint az a képen is jól látható a csomagtér elég tágasnak mondható, amúgy én azt a vasat ott fenn, a felgumipókozott tetőn (csak nézzétek meg a következő képet...), nem túl bátran fogdosnám kesztyű nélkül, kolléga...

Szegényt nem tudom mi lelte (már az autót), ahogy a képeket nézem, sanszos, hogy anno az ÁVÓ felgyújtotta "ezt az NDK-s sz*rt". Már az ő olvasatukban, szerintem nagyon kis szeretnivaló kis kocsi lehetett anno.

Hát, öreg...nem tudom hány éve ette a penész ott nálatok ezt a drága kis kocsit, de ha az a gumi nem ereszt le egy órán belül, akkor én vagyok a Titanic kapitánya...tényleg, van két jegyem a hétvégére a Titanic terepbejárásra, nem kell valakinek? 

Most pedig jöjjön aminek jönnie kell, így néz ki egy igényes, szépen megőrzött (és megőszült) Lloyd 600 LP:

Mostmár talán értitek miért írtam, hogy szerethető kis kocsi lehetett...nekem nagyon bejön ez a kis mini "trabi".

 Ez a kép is magáért beszél, talán nincs is mit hozzáfűzni...ja de...a rendszámot elfelejtettem kitakarni, csak nem jelent fel valami osztrák atyafi...

A szokásos korabeli virsligumik, itt is kuriózum, hogy az ajtók kifelé fordítva nyílnak, gömbölyded, letisztult forma.

Bár a csomagtér zsanér elég kezdetleges megoldásnak tűnik, de ezt az autó kora miatt elnézzük. Jobb oldali tükör még itt sem szériatartozék, viszont mindenképp pozitívum, hogy nem találok egyik képen sem benzintank nyílást...csak nem...???

Heh...ez aztán kormány a javából...ha megnézzük, hogy a második generációs (asszem) Swiftnek milyen kormánya volt, akkor inkább az ad mosolygásra okot...sőt! Kormányváltó is ott van a szeren, de a Wartburgba legalább tettek kesztyűtartót, vagy mi volt az...ott volt alul az a polc, amibe befért egy egész Széchenyi könyvtár, ha jól rakosgattad a könyveket. Hiába, német csoda, látszik, a Bogárnak is valami hasonló volt a műszerfala.

Mindenesetre szerintem a Lloyd a 600 LP-vel egy takaros kis kocsit gyártott, ami igenis szerethető volt, nagy kár a fent látható rozsdakupacért...talán többet érdemelne...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autotemeto.blog.hu/api/trackback/id/tr272469137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Normális vagyok? 2010.11.24. 15:59:27

Szép kis kocsi lehetett akkoriban, pláne ha még most is tetszik nekem ;)

@Hofi0905: Milyen Titanic terepbejárásról beszélsz? Nem túl mélyre süllyedt ahhoz, hogy be lehessen járni?
Amúgy gratula a poszthoz, jó kis olvasmányosra sikerült! ;)

HoFi · http://autotemeto.blog.hu 2010.11.24. 16:04:56

@Normális vagyok? (R'n'R dominatus): Valahogy csak meg lehet oldani azt a bejárást :-D

Köszi, nemrég beszéltem Kolival (biker_kolee), hogy miután kicsit vissza- vagy inkább áttértem a jajjdecsúnyáról, itt fogok posztolni (ahhoz valahogy nem volt affinitásom), inkább ilyen stílusban, akár a posztokat tekintve, akár a nyelvezetet fogok "alkotni", persze...ez azért az olvasóközönségtől is függ, de jók a pozitív visszajelzések eddig, ezúton köszönöm neked is! :-)

Adujis 2010.11.24. 21:05:42

Nagyon jó kis kocsi! nagyon birom az ilyen kis gépeket!

@HoFi: Gratulaaa!!! olyan jó hogy felpörgött kicsit a blog! én jobban szeretem ezt mint jdcst :D az se rossz de itt jobb olvasgatni :)

HoFi · http://autotemeto.blog.hu 2010.11.24. 21:14:53

@Adujis: Ja, a holnapi poszt...reggel lesz betéve...na abban egy kicsit kiakadok, olvassátok majd el...k.o. :-D

Fomics 2010.11.26. 09:38:11

Jé, ilyenben nőttem fel. Van is valahol róla kép a családi albumban.

HoFi · http://autotemeto.blog.hu 2010.11.26. 14:28:24

@Fomics: Irigyellek... :-) Én egy Lada Samarában illetve egy 87-es Mazda 626 GLX-ben nőttem fel...nagyon a szívemhez nőtt főleg a Mazda...meg is könnyeztem amikor elvitték tőlünk... Hál' Istennek, megadatott még nekem is a lehetőség, hogy vezessem, idén adtuk el, 30.000 ft-ért :-( Beállt a főtengelye, aztán katt, nem akartunk már rá többet költeni, így is amennyit ráköltöttünk, már abból két közepes kategóriájú 10-12 éves autót lehetett volna venni...de azóta is sokszor eszembe jut a "mi lett volna ha..."
süti beállítások módosítása